Studenti, startupovi, inovatori, znanstvenici te poduzetnici s inovativnim idejama na području obnovljivih izvora energije kojima bi osim nagrada i investicije dobrodošlo i mentorstvo, znanje i novi poslovni kontakti, imaju priliku prijaviti na KICkoff natjecanje do 10. lipnja 2016. godine.U Hrvatskoj se biraju dva finalista koje vodimo u rujnu 2016. u Varšavu gdje će se natjecati s timovima iz Litve, Latvije, Estonije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Grčke  i Slovenije.

KICkoff natjecanje, odnosno svojevrsni početni udarac je poslovna ideja kojoj je cilj promicanje poduzetništva među mladima i biranje najboljih projekata za ubrzavanje održivog razvoja energetike u Europi. KICkoff natjecanje provodi KIC InnoEnergy, europska tvrtka posvećena promicanju inovacija, poduzetništva i obrazovanja na području održive energetike, u suradnji sHrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ d.o.o, Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER), Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT) i Centar kompetencije za obnovljive izvore energije – CKOIE čije snage je udružio INVENTO capital partners.

Najbolji dobivaju početni udarac poslovanja i imaju priliku osvojiti:

  • nagradu od 10.000 Eura za prvo, 5.000 Eura za drugo, a 3.000 Eura za treće mjesto,
  • nove poslovne kontakte i besplatno, profesionalno mentorstvo,
  • priliku sudjelovati u akceleratorskim radionicama na Boot Campu,
  • sudjelovanje na KIC InnoEnergy Highway® s mogućnošću ostvarenja ulaganja u iznosu do 150.000 Eura.

Spremni za izazov?

Prijavite se na http://kic-kickoff.com/en/challenge/kickoff-competition-2016  i sve novosti pratite na  na Facebook event KICkoff natjecanje: tržište održive energije traži startupe!

Polufinale natjecanja se održava 8. srpnja na Kaptolu 27 (Tribina Grada Zagreba).