Bilten omogućava detaljnu komunikaciju o ciljevima i napretku ECOFUNDING projekta te nudi informacije o aktivnostima pojedinih partnera za određeno područje. Sada na jednom mjestu možete saznati koja su najnovija dostignuća na području energetske učinkovitosti i eko inovacija u svakoj partnerskoj regiji kao i novosti od malih i srednjih poduzeća. U prvom broju biltena pročitajte više i o samom projektu.

Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o. je partner u sklopu EU projekta „ECOFUNDING“ koji je sufinanciran kroz MED Programme Mediteran. U projektu sudjeluje 8 država: Španjolska, Portugal, Cipar, Grčka, Francuska, Slovenija, Italija, Hrvatska i ukupno 11 partnera, a  provodi se u razdoblju od  02.01.2013. – 31.12.2014. g.

ECOFUNDING je projekt koji kroz svoje aktivnosti osnažuje suradnju između investitora i tražitelja sredstava te jača konkurentnost poduzeća s područja Mediterana na poljima eko-inovacija i energetske učinkovitosti i održivosti, s ciljem unapređenja potencijalnog rasta na transnacionalnoj razini kroz uspostavljanje specifične online platforme koja sadrži inovativne usluge i proizvode na polju financiranja i inovacija. Projektom se žele postići konkretni rezultati uz pomoć stručnjaka iz područja energetike i zelenog poduzetništva koji će pomoći tvrtkama da razviju svoje poslovanje i investicijske planove: ukupno 360 MSP će biti skenirani, napravit će se 45 investicijskih planova, a 20 najboljih poduzeća će dobiti sredstva za razvoj projekata.

Hrvatsku verziju ECOFUNDING biltena možete preuzeti ovdje

Englesku verziju ECOFUNDING biltena možete preuzeti ovdje