EBA nagrada se dodjeljuje već desetu godinu za redom i podupiru ju poslovni čelnici, akademski i politički predstavnici iz cijele Europe. Ove godine u njega je bilo uključeno 33 000 tvrtki iz Europe, a njih 634 odabrane su kao nacionalni pobjednici. Temeljne vrijednosti EBA, na osnovu kojih ocjenjuje i dodjeljuje nagrade, su inovacija, etika i uspjeh tvrtke. 

 „Čestitam CITUS-u. Njihov uspjeh i mukotrpan rad imaju izuzetno važnu ulogu u stvaranju snažnije europske poslovne zajednice. Želim im puno uspjeha u sljedećem krugu!", izjavio je Adrian Tripp, izvršni direktor European Business Awards-a.

„Ove godine po prvi puta sudjelujemo u European Business Awards natjecanju i izuzetno mi je drago da smo proglašeni Nacionalnim pobjednikom u kategoriji Innovation. No, to nije kraj EBA natjecanja. Sada je pred nam novi izazov u međunarodnom, europskom okruženju. Ova nagrada rezultat je rada cijelog Citus tima i izuzetno sam ponosan na njega.“, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke Citus.

Kao nacionalni pobjednik CITUS ulazi u drugu fazu natjecanja za dobivanje priznanja Ruban d`Honneur čiji će dobitnici zatim ući u finale za europskog pobjednika u tim kategorijama. Proglašenje dobitnika europskih nagrada European Business Award 2016/17, u ovim kategorijama, održat će se 2017. godine.
Citusov tim, u proteklih 17 godina, diljem svijeta osvojio je preko 50 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode. Sve dobivene nagrade su potvrda velikog potencijala ovog rješenja za koje su i investitori i strateški partneri već pokazali veliki interes za ulaganje u njih.