Hackathon Hakiraj etnografsku baštinu! organizira Etnografski muzej u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom i Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

Tko je sve pozvan?

Na događaj su pozvani IT ljubitelji – studenti, dizajneri, kreativni poduzetnici i ostali zainteresirani koji će se natjecati u izradi idejnog rješenja  mobilne aplikacije za digitalno pripovijedanje, a sve u susret novome stalnom postavu Etnografskog muzeja. Nakon završenog idejnog rješenja, natjecatelji će prezentirati i demonstrirati rezultate svoga rada nakon čega slijedi izbor i proglašenje najboljih!

A nagrade?

Za tri najbolja rješenja bit će dodijeljene nagrade u ukupnom iznosu od 10.000,00 kuna. Prva nagrada u iznosu od 5.000,00 kuna, druga nagrada u iznosu od 3.000,00 kuna, te treća nagrada u iznosu od 1.000,00 kuna.

Sudjelovanje u natječaju je dobrovoljno i prijavljeni natjecatelji neće plaćati kotizaciju. Natjecatelji moraju ponijeti svoj laptop.

U prvom dijelu Hackathona stručnjaci iz Helsinkija prikazat će svoja iskustva, dok će stručnjaci iz Zagreba prikazati osnovnu ideju projekta. Sudionici će biti upoznati s etnološkim, povijesnim i estetskim vrijednostima muzejskih zbirki te će biti potaknuti na izradu inovativnih rješenja u „hackiranju“ sadržaja iz bogate baštine koja je sačuvana u fundusu Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Muzejski Hackathon: Hakiraj etnografsku baštinu! održat će se od subote, 1. prosinca od 10:00 do nedjelje, 2. prosinca 2018. do 13:00 sati prema ovdje dostupnom rasporedu.

Zainteresirani ste za sudjelovanjem?

Prijavi se do 1. prosinca 2018. putem web stranice hackethno.com.hr.

Očekuje te besplatan ručak i večera - odličan catering, kava i piće!

Organizator ovog događaja je Etnografski muzej u Zagrebu - EMZ, a partneri su Tehničko veleučilište u Zagrebu - TVZ, Zagrebački inovacijski centar - ZICER, Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu te Helsinki City Muzej.