Ususret konferenciji HAMAG-BICRO organizira SEETech Hackathon, natjecanje programera u izradi mobilne ili web aplikacije koja će odgovoriti na društveno koristan izazov za osiguranike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). Nagrada za pobjednički tim je 6.000 kuna, dok će HZZO nagraditi tri najbolja tima s ukupno devet vaučera. Program hackanthon-a započinje u prostorima Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP) od 13.prosinca i traje 24 sata. Prijaviti se možete do 10. prosinca 2014. u 23:59 sati. Više o natjecanju i načinu prijave saznajte ovdje.

Prvi danu konferencije ‘Pristup financiranju i transfer znanja’ zamišljen je kao ‘dan otvorenih vrata’ HAMAG-BICRO-a. Svi zainteresirani poduzetnici imat će priliku, u neposrednom razgovoru s voditeljima programa,  informirati se o aktivnostima Agencije, načinom prijave u inovacijske i jamstvene programe, oblicima financijskih instrumenata koje Agencija nudi te dobiti sve potrebne informacije o aktualnim EU projektima i internacionalizaciji poslovanja. Pristup financiranju i iskustva s fondovima rizičnog kapitala bit će glavna tema o kojoj će se raspravljati prvi dan na okruglom stolu. Također, 20 uspješnih korisnika HAMAG-BICRO programa predstavit će svoje projekte nazočnima, ukazati na prilike i probleme s kojima se susreću te pozvati investitore da ulože u njihove projekte.

Transfer znanja je tema drugog dana konferencije na kojem će se predstaviti rezultati projekata EVLIA SEETechnology koji su financirani u sklopu Transnacionalnog programa suradnje za jugoistočnu Europu te program SME Instrument koji Europska Unija  provodi u sklopu programa Obzor 2020.

Program konferencije i više informacija o konferenciji dostupno je na službenoj stranici HAMAG-BICRO-a: www.hamagbicro.hr