Zagrebačkim inovatorima dodijeljene su bespovratne novčane potpore, a svrha dodjele potpora je priprema inovacija za poduzetničko korištenje. Oglasom u dnevnom tisku od 29.11. 2014. započeo je ovogodišnji Natječaj za dodjelu potpora inovatorima. U roku od 15 dana na Natječaj se javilo 20 prijavitelja. Svi su zahtjevi zaprimljeni u roku 15. prosinca 2014.

Nakon održane sjednice Savjeta za potporu inovatorima donesen je Prijedlog liste inovatora za dodjelu potpora. Listu je odobrila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i tom potvrdom se krenulo u realizaciju.

Inovatori iz Tehnološkog parka Zagreb koji su primili novčane potpore:

Live Good j.d.o.o., inovacija BodyRecog The Body Shape Tracking App, inovativan je računalni sustav za mjerenje proporcija ljudskog tijela, te analizu dobivenih podataka. Vrijeme mjerenja 30-tak mjera skraćeno je od 30-45 minuta na svega nekoliko klikova (>5 sekundi). Istodobno se automatski odvija i analiza dobivenih podataka, što dodatno skraćuje vrijeme za 45-60 minuta koje je potrebno za stručnu analizu, te eliminira potrebu za stručnjakom koji bi interpretirao analizirane podatke. Time stručnjak svoje vrijeme i znanje može usredotočiti na pružanje personaliziranog savjeta. Primjenjiv je na četiri tehnološke platforme (MS Kinect, Android, iOS, WP), te dolazi u dvije verzije - za stručnjake i opće korisnike. 

Citus d.o.o. , inovacija C@N eMotion – modul za čitanje lica, prepoznaje izraze ljudskog lica i s određenom točnošću određuje emociju koju taj izraz lica predstavlja, te na taj način može omogućiti sljedeće scenarije - prilagodba sadržaja korisniku na temelje prepoznate emocije Ocjenjivanje i rangiranje sadržaja po postignutoj korisničkoj reakciji te ukoliko je određeni sadržaj oduševio korisnika, ocijeniti takav sadržaj pozitivno i nuditi ga češće korisnicima, ukoliko je određeni sadržaj izazvao negativne reakcije kod korisnika sakriti ga iz prikaza i poslati na doradu.

Stype CS d.o.o. -  sustav za automatsko izoštravanje slike kod video snimanja. Univerzalni dodatak za automatsko izoštravanje slike kod video snimanja (Automatic Follow Focus). Nedavnom pojavom visoko kvalitetnih, cjenovno prihvatljivih digitalnih fotoaparata sa mogućnošću snimanja video zapisa u visokoj razlučivosti, moćni alati video produkcije postali su dostupni masama. Bez obzira na njihovu tehničku sofisticiranost, ostaje neriješen problem podešavanja fokusa prilikom snimanja.

Byte Lab Grupa d.o.o. - inovacija Eco Mobile. EcoMobile je sustav koji omogućava elektroničku identifikaciju posuda za otpad, bežični prijenos svih podataka u realnom vremenu te pristup podacima sa udaljene lokacije. Sustav omogućava naplatu usluge sakupljanja i odvoza otpada prema volumenu i broju sakupljanja ili masi, što je u skladu s važećim zakonskim regulativama. Sustav identifikacije posuda je u potpunosti automatiziran i ne utječe na uobičajene procese sakupljanja i odvoza otpada.

Tablicu s popisom nagrađenih inovatora možete preuzeti u pdf formatu.