U zagrebačkom Hypo centru 15. travnja više od 400 stručnjaka sudjelovat će na konferenciji koju organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr i HIT konferencija.

"Cilj nam je potaknuti i ubrzati procese koji korištenjem IT-a daju bolju kvalitetu zdravstvene skrbi za pacijente. Uspjehom bismo smatrali početak konkretne suradnje između IT i farmaceutskih kompanija", objasnio je Mladen Kovaček iz HIT konferencije koji je s Irinom Čulinović iz Večernjeg lista osmislio koncept događanja. Ovi idejni začetnici projekta već su prošle godine organizirali panel o konceptu povećane dostupnosti podataka (Big Data) u zdravstvu. Rasprava na Weekend Media Festivala u Rovinju bila je iznimno dobro posjećena te je konferencija zapravo nastavak panela.

"Konferencija je ipak specijaliziranija te je namijenjena zdravstvenim i IT tvrtkama, zdravstvenoj administraciji, liječnicima i startupima vezanim uz zdravstvo. Osmišljena je kako bi potaknula dijalog među njima. Cilj konferencije je potaknuti procese koji olakšavaju interakciju između liječnika i pacijenta te omogućuju bolju zdravstvenu skrb pacijentu uz isti utrošak vremena zdravstvenog osoblja, ali i novca", objasnio je Mladen Kovaček te dodao kako su predavači na konferenciji globalni i regionalni menadžeri svjetski poznatih kompanija iz IT-a i farmaceutike.

U radu konferencije sudjelovat će vodeći ljudi Ministarstva zdravlja, koje je pokrovitelj konferencije, i HZZO-a. Na konferenciji će gostovati i liječnici iz Hrvatske i Slovenije upućeni u proces digitalizacije zdravstva . Konferenciju podržava i Agencija za investicije i konkurentnost (AIK) koja kao promotor investicija i konkurentnosti podržava konferenciju zbog inovativnosti tema kojima se bavi. Kako kažu, tema digitalizacije općenito je važna u razvoju poslovanja i internacionalizaciji, pa tako i kada je riječ osektoru zdravstva i farmaceutike .

Preuzeto s portala večernji.hr.