Dan otvorenih vrata u TPZ-u posjetilo je više od 160 gostiju željnih zabave uz kvalitetne edukativne sadržaje, a za čiju su izvrsnu provedbu uz domaćine zaslužni i inovativni poduzetnici - članovi Tehnološkog parka Zagreb.

Program je otvoren posjetom 50-tak učenika iz OŠ Janka Leskovara iz Pregrade nakon čega su paralelno uslijedile radionice:

Mali kreativci – kreativna božićna radionica koju je provodila Robokacija

VR svijet - animacija Grada Zagreba kroz virtualnu stvarnost koju je provodio Vr-Pole

Hour of Code – radionice programiranja održane u suradnji s Udrugom DAR i Carnetom koje su zasebno provodili programeri iz tvrtki Binaria, CodeIn consulting, Creative Fields i m2bit

STEM božićno drvce - igraonica i laboratorij robotike i eletronike te radionica lemljenja drvca u izvedbi Robokacije i Pulsar Laboratories

3D figurice za bor - demonstracija rada 3D printera kroz 3D printanje u realizaciji Mikrotvornice

Putovanje kroz vrijeme – interaktivna radionica uz Zagreb time Travel te

Orijentacijsko trčanje – u realizaciji TPZ člana Stotinka (rezultate orjentacijskog trčanja potražite ovdje)

Također, Gamechuck je okupljenima prezentirao svoju igraću konzolu. 

Uz ovakve intelektualno-fizičke aktivnosti brzo se ogladni stoga su djeca uživala u slasnim i zdravim bezglutenskim zalogajima koje je osigurala obiteljska tvrtka Moje malo Zlato.

Neke od gore navedenih radionica bile su natjecateljskog karaktera. Natjecatelji su se energično borili a najbolji su kao priznanje dobili simbolične darove.

One pak malo mlađe najviše je obradovao Djed Božićnjak, koji je osim veselja, u svojoj vreći donio i darove. Za sva ta sitna opipljiva veselja zaslužni su Koestlin, DiVan, Mikrotvornica, Vr-Pole, Pulsar Laboratories, Pokloni Me, FREEWA i Razvojna agencija Zagreb. Svima iskreno zahvaljujemo!

Dan otvorenih vrata u TPZ-u namijenjen djeci bio je divna uvertira u ovo blagdansko vrijeme. Vjerujemo kako će svima ostati u dugom i lijepom sjećanju!