CityOS Smart City Startups event započinje 09. travnja 2016. g . s konferencijom o pametnim gradovima gdje će se moći slušati vrhunske stručnjake, saznati kakva su njihova iskustva i razgovarati o najnovijoj tehnologiji, najboljim praksama i uspješnim implementacijama pametnih gradova u svijetu. Govornici su također mladi ljudi, osnivači startupa i pokretači svijeta IoT-a i tehnologije pametnih gradova. 

Dan nakon konferencije, 10. travnja , kreće se s nizom radionica koje će pružiti tzv "Zero to Hero" intenzivan trening u korištenju najnovijih tehnologija potrebnih za izradu aplikacija za pametne gradove . U samo jednom danu polaznici će imati priliku kroz praktične primjere naučiti sve od osnova do izrade prve funkcionalne smart city aplikacije. Radionice će pokrivati posljednju dostupnu kao i naprednu tehnologiju od autonomnih bespilotnih letjelica i hidroponike do robotike i izrade IoT uređaja.

Cijeli događaj završava 15.-17. travnja  s 48-satnim Hackathon-om na kojem će inženjeri, programeri, stvaratelji, arhitekti, dizajneri i svi ostali moći primijeniti svoja znanja i zajednički izraditi najbolja rješenja za svoj grad koristeći IoT tehnologiju. 

Detaljni program, video i način prijave za konferenciju, radionice i Hackathon pronađite ovdje.