Novi  trendovi i ubrzane promjene s kojima se svijet suočava u 21. stoljeću utječu na  gotovo  svaki  aspekt  života, pa tako i na  zdravstvo te farmaceutsku  industriju.  Upravo će se o utjecaju novih tehnologija na zdravstveni  sustav i farmaceutiku  te  o  njihovom  spajanju s IT sferom raspravljati  na I. regionalnoj konferenciji digitalne medicine pod nazivom “Budućnost  je  sada”.  Vodeći europski stručnjaci iz područja zdravstva i IT-a  prisustvovat  će  15.  travnja  u  Hypo  Centru   na  konferenciji  u organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferencije. Partner konferencije je i Razvojna agencija Zagreb – TPZ.

Vodeći stručnjaci

S  jedne  strane,  zdravstveni  se  sustavi  u  Europi suočavaju s izazovom starenja  stanovništva  te  povećanim brojem slučajeva kroničnih bolesti na koje farmaceutska  industrija  pokušava  odgovoriti razvojem i stalnim povećanjem ulaganja u istraživanja. S druge strane, svijet ulazi u četvrtu industrijsku revoluciju pod utjecajem  robotizacije  i  razvoja  umjetne inteligencije.  Stoga se ne može ignorirati  činjenica da su s ciljem održivosti zdravstvenog sustava nužne promjene. Jedan od sigurnih pravaca je  digitalizacija   zdravstvenog   sustava,   odnosno  spajanje  sfera  IT industrije sa zdravstvom i farmaceutskom industrijom.

O načinima poboljšanja zdravstvenog sustava koji omogućava digitalizacija i razvoj tehnologije na konferenciji “Budućnost je sada” govorit će Jesus del Valle,  glavni  voditelj  Grants4Apps  tima  Bayerovog akceleratora koji će podijeliti  svoje  iskustvo  i stručnost u području start up-ova i njihovom značenju u digitalizaciji medicine . U panelu „Partnerstvo IT i farmaceutske industrije“ sudjelovat će i Jessica Federer, voditeljica globalnog odjela digitalnog  poslovanja  u  tvrtki  Bayer, a kao  predstavnik  domaće  ICT industrije  s  bogatim  međunarodnim  iskustvom,  u panelu će sudjelovati i Mario  Ravić,  menadžer  za  rješenja  iz  područja  mobilnog zdravstva  u kompaniji  Ericsson Nikola  Tesla.  Panel će se baviti pitanjima uloge liderskih  kompanija  za cjelokupni razvoj digitalizacije medicine, ali i u kojoj je mjeri moguće učvrstiti suradnju sa zdravstvenim vlastima te što to donosi pacijentima i liječnicima.

Inovativnost i produktivnost

Cilj konferencije na kojoj  se  očekuje više od 400 sudionika je okupiti glavne  lidere  raznih  industrija  te biti regionalni centar novih ideja i trendova,  upoznavanja stručnjaka, širenja ideja i sklapanja poslova. Da bi kompanije   bile   uspješne  u  današnjem  intenzivnom  okruženju,  trebaju redefinirati  svoje  poslovne  strategije koje će im omogućiti poslovanje u digitalnom dobu, a rasprava na I. regionalnoj konferenciji koja spaja razne ideje  na jednom mjestu, omogućuje upravo promicanje granica inovativnosti, kompetitivnosti i produktivnosti.

Proširenu verziju članka pročitajte na portalu večernji.hr