Jedan od pet Startup Fatory Zagreb timova je i tim Vollo. Riječ je o jednom od najbrže rastućih hrvatskih start-upova i bus-ticket platformi koja omogućava jednostavnu pretragu, usporedbu i kupovinu autobusnih karata. Kako bi upotpunili svoje usluge, Vollo je dogovorio partnerstvo s Uberom - globalnom tehnološkom platformom za prijevoz. Pod motom „Gdje jedno putovanje završava, drugo počinje“ ove jeseni i zime partneri žele pojednostaviti i razveseliti putovanja mnogih.

Koncept intermodalnog prijevoza koji iskorištava prednosti korištenja različitih transportnih sredstava, ujedno je bila i misao vodilja stvaranja partnerstva tvrtki  koje su inače na tehnološkoj sceni, ali i šire, poznate kao pokretači inovacija u svom segmentu poslovanja stoga se ova suradnja nametnula kao prirodna.

O čemu se točno radi?

Kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju do kolodvora u iznosu do 65 kn, te obrnuto; sve nove korisnike Vollo časti s do 35 kn  popusta na ukidanje booking fee-a prilikom prve kupnje. Imajući na umu da su karte kupljene preko Vollo platforme već ionako u prosjeku jeftinije za 10-25% u odnosu na regularne cijena s kolodvora, radi se zaista o popustu kojeg ne treba zanemariti!

Osim za grad Zagreb, akcija vrijedi i za gradove Split, Zadar te Dubrovnik, a iz Volla najavljuju da je riječ samo o prvoj od suradnji koje planiraju pokrenuti u ovom tipu prijevoza. S obzirom na to da su u manje od 6 mjeseci postojanja povezali preko 20 zemalja, objedinili preko 150 prijevoznika iz Hrvatske i Europe, ostvarili preko 70 000 konekcija i više od 2 milijuna kombinacija ruta, s nestrpljenjem iščekujemo novosti koje nam spremaju!