Donosimo vam kratki pregled priča o poduzetnicima koji su se predstavili na današnjem BoB-u.

Marko Matenda, izumitelj električnog bicikla koji je integriran s pametnim telefonom ujedno je i direktor start-up tvrtke Visiobike inkubirane u Tehnološkom parku Razvojne agencije Zagreb. Marko se nedavno imao priliku predstaviti na međunarodnim start-up događanjima poput Launch festivala u San Franciscu, Bloomberga u Londonu i Zagreb Connecta u organizaciji Grada Zagreba.

Matija Žulj  direktor je i osnivač tvrtke Agrivi koja je nastala 2013. godine u Kutini. Ovaj hrvatski start-up lansirao je na tržište inteligentni sustav za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. On omogućuje poljoprivrednicima cjelokupno upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom, organizaciju i optimizaciju proizvodnog procesa. Prije kretanja u poduzetničke vode Matija je bio IT managera, a motiv za kretanje u poduzetništvo nije bio financijski već potreba da riješi problem “gladi u svijetu”. Trenutno ima nekoliko tisuća korisnika te radi s više od 100 zemalja u svijetu. Agrivi je ured otvorio i u Londonu. "Važno je da je tvrtka u europskom središtu jer, nažalost, proizvod puno bolje prolazi vani nego na hrvatskom tržištu." Sudjelovali su na nekoliko start-up natjecanja, a osvojio je prvo mjesto na World Startup Competition u Južnoj Koreji.

Reflecta inteligentni sistem predstavio je Vladimir Blekić . Ovaj sustav objedinjuje znanje i iskustvo u industrijskoj rasvjeti i sistemima upravljanja energijom.  Posjeduju međunarodni patent za ključni dio rasvjete te su osvojili brojene nagrade za inovacije. Zavidna referentna lista kupaca je dokaz kvalitete njihovih proizvoda koji su rezultat kontinuiranog ulaganja u razvoj inovativnih rješenja s vizijom da postanu ključni globalni pružatelj isplativih energetski učinkovitih rješenja u industriji.