Meridda

Riječ je o multiplatformskoj softwerskoj i hardwersko rješenje za regulaciju negativnih učinaka stresa te je posebno osmišljena za  ljude koji rade u vrlo stresnoj i zahtjevnoj radnoj okolini. Aplikacija je predviđena za dvije platform iOs i Android. Aplikacija ima kapacitet da mjeri stres putem vlastite pametne narukvice te putem konfiguracije samog smartphonea. Stres uz pomoć narukvice se  određuje mjerenjem otkucaja srca , perspiracije, odnosno elektrodermalnog otpora kože i krvnog tlaka. Aplikacija također ima opciju kreiranja profila korisnika. Taj profil će korisnik ispuniti nizom osobnih podataka koji su medicinske, ali i općenito lifestyle naravi. Poput: imena, dobi, spola, težine, raspoloženja, aktivnosti, spavanja.

Neke od ovih podataka korisnik može dobiti integracijom sa drugim već postojećim zdravstvenim i fitness aplikacijama. Na taj način dobiva se potpuniji profil i uvid u fizičko i mentalno stanje korisnika. Softwer će tada prikupiti podatke i integrirati ih unutar korisničkog profila i ponuditi korisniku personalizirane preporuke koje će biti podijeljene u tri osnovne kategorije. Prva kategorija će se sastojati od tehnika relaksacija baziranih na biofeedbacku. Biofeedback je tehnika liječenja kojom se ljudi treniraju kako da poboljšaju svoje zdravlje koristeći signale iz svojih tijela. Biofeedback u kombinciji sa tehnikama opuštanja je vrlo efikasan preveniranju negativnih učinaka stresa. Tako možete ne samo naučiti kako kontrolirati vaše reakcije na stres, nego možete istraživati uzroke stresa te vaše misli i ponašanje koje uzrokuju stres. Druga ketegorija jest tjelovježba koja je također personalizirana i prilagođena afinitetima korisnika. Treća kategorija jest nutricionizam koja slijedi iste principe i metodologiju kao i prethodne dvije kategorije. Podaci će biti strukturirani u vidu tekstualnih i audio/video poruka koje će korisnik primati u realnom vremenu.

Naprednije softwerske komponente će sadržavati analitičke podatke koje će korisniku omogućiti da ima potpuniji uvid u svoje fizičko i psihičko stanje. Varijabilnost i evetualna odstupanja od normativa određenih biofizioloških vrijednosti bit će strukturirana i predočena korisniku. Također će se moći pratiti napredak i realizacija određenih zadanih ciljeva. Ovaj vid podataka korisnik će moći podijeliti i prezentirati liječniku.