Razvoj Recorr QCQ uređaja rezultat je pak pretakanja akademskog i znanstvenog u praktično i opipljivo. Dakle, usprkos znanstvenom iskustvu članova tima, bio je ovo pravi trenutak inspiracije, potpuno izvan znanstvene sfere.  

Teorijska pozadina eksperimentalne metode na kojoj se zasniva ReCorr QCQ uređaj istraživana je desetljećima, a sadašnje stanje tehnike po prvi put omogućava njezinu realizaciju. Ono što je nekolicina znanstvenika u prošlosti pokušala i doživjela u neuspjeh, ovaj dvojac odlučio je pretvoriti u uspjeh. Riječ je o prof. dr. sc. Sanji Martinez i Ivani Šoić, mag. ing. appl. chem. s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Zajedno s programerom Tinom Antolićem sigurno koračaju ka ostvarenju vizije proizvoda kao i poslovne vizije tvrtke.

Iako je Recorr QCQ uređaj namijenjen vrlo ozbiljnoj primjeni – ocjeni kvalitete premaza na metalnim proizvodima i konstrukcijama što je često povezano s njihovim integritetom, te sa sigurnošću ljudi i očuvanjem okoliša, krasi ga jednostavnost i dopadljivost, a zbog brzine dobivanja rezultata u mjeritelju  budi radoznalost za nastavkom ispitivanja. Uređaj je prilagođen korisniku, a rezultat se jednostavno interpretira primjenom referentne skale koja povezuje impedanciju i kvalitetu premaza. Za razliku od uobičajene vizualne kontrole kojom se opažaju oštećenja premaza, ReCorr QCQ daje mogućnost procjene kvalitete novih i još neoštećenih premaza. Utoliko je riječ o jedinstvenom uređaju na tržištu.

Ukoliko javnost koja nije dio znanstvenih krugova ovaj proizvod smatra apstraktnim, okoliš ga zasigurno pozdravlja, lako prepoznaje i željno iščekuje.  Projekt odiše dobrim vibracijama, pa tehnička i poslovna rješenja često dolaze sama od sebe, kako kažu, kao rezultat barinstorminga tima kao i njegove proširene verzije u kojoj se nalaze vrlo stručni, budući suradnici tvrtke te već zainteresirani potencijalni kupci.

Prijenos znanstvene metodologije u laboratorijsku i terensku praksu u ovom je slučaju otvorio mnoge mogućnosti verifikacije i validacije metodologije u različitim sektorima primjene, bilo da je riječ o stjecanju industrijske prakse, mogućnosti uklapanja u postojeće standarde ili posebne standardizacije, obuke mjeritelja i njihovo certificiranje ili pak nešto slično. Jasno je da je riječ o čitavom nizu proizvoda i usluga koje mogu proizaći iz popularizacije Recorr QCQ uređaja i metodologije mjerenja u stručnoj zajednici, stoga ovaj tim budno pratimo na ovogodišnjem Zagreb Connectu gdje se zajedno s 16 timova natječu za bespovratna sredstva Grada Zagreba ukupne novčane vrijednosti 1 milijun kuna.