„Primijetili smo kako hoteli imaju kratku turističku sezonu koja ovisi o vremenskim uvjetima te se često djelatnici u turizmu žale da gosti ne troše dovoljno. Sve više turističkih subjekata okreće se zdravstvenom turizmu poput rehabilitacije, prevencije i medicinskog wellnessa kako bi proširili ponudu. Ali jedan problem ostaje neriješen, a to je kako gostu ponuditi personalizirani način liječenja koji stvarno djeluje. Tu smo mi odlučili kreirati naše rješenje“, objašnjava Marino Šabijan, student medicine.

Luxheal je platforma koja pomoću prikupljenih podataka o pacijentu kreira personalizirani zdravstveni program. Taj se program dinamički mijenja i interaktivnim ga čini virtualni asistent "Luxy." Uz Marina Luxheal tim čine programeri Andrej (koji predaje na Rochester Institute of Technology) i Dživo (koji je došao iz Microsofta). A vodeći doktor u timu je dr. Hassan iz Washingtona, specijalist integrativne i precizne medicine s godinama iskustva u zdravstvenom i wellness turizmu.

Zanimalo nas je kako funkcionira Luxheal platforma na konkretnom primjeru? „Primjerice, gost s visokim tlakom prvo odgovori na određeni set pitanja kojima se prikupe njegova povijest bolesti i životne navike. Pomoću tih podataka se kreira zdravstveni program pomoću kojeg će on liječiti svoju hipertenziju dok je na godišnjem odmoru u hotelu. U tom programu se koristi postojeća infrastruktura hotela poput wellnessa, bazena, teniskih terena i restorana - ovisno o preferencijama gosta, a sve u svrhu njegovog liječenja.“

Cilj projekta je da Luxheal postane standard u zdravstvenom turizmu za rehabilitaciju, prevenciju, medicinski wellness i kronične bolesti te da se Luxheal platforma koristi u svakome luksuznom wellness i medicinskom hotelu i klinici. „Odlučili smo se prijaviti na Startup Factory kako bismo učili od vrhunskih mentora i testirali svoju ideju, a najkorisnijim nam se pokazao fokus na praktični rad“, zaključuje Marino.