Ova priča ne započinje iza sedam mora i sedam gora, ali na njenom početku upoznajemo prvog i glavnog lika, Ivana, oko kojeg se radnja i počela plesti. Glavni junak počeo je raditi na samostalnom animiranom projektu. Potrošio je mjesece i mjesece na animiranje, a svi njegovi snovi srušeni su kada je nakon puštanja prve sekvence poznanicima, dobio više komentara na tekst, negoli na samu animaciju. Tad mu se „upalila lampica“ i poraz je postao odskočna daska za uspješan rasplet priče. Naime, izrodila se ideja kako bi sadržaje trebalo moći testirati u ranim fazama, prije nego se uloži puno truda i rada u njih. Ivan dolazi iz IT industrije. Svoja znanja usporedio je s Lean Startup metodologijom, te uz istraživanja postojećih alata i razgovora s TV producentima i autorima iz Hrvatske i Engleske, pomalo sastavlja viziju alata. Za razliku od ostalih, ovaj alat „sluša“ potrebe svojih korisnika, nije skup, pa je dostupan i  tvrtkama u početnim fazama razvoja.

Ivan je osnivač i definitivno najveći sanjar u ovoj priči. Takvom sanjaru potrebno je i društvo. Kako bi priču priveo kraju okupio je vizionarski tim. Kada svatko razumije vrijednost koju donosi u tim, kao i što u njemu dobiva, tu vlada harmonija, a upravo je to riječ koja opisuje njihov tim. Osim Ivana tu je i Kristijan koji je iskusan filmski i TV producent i zasigurno najveći kreativac u ekipi. Istovremeno, zbog svog razumijevanja industrije služi kao sidro koje ih veže da se ne zalete. Katarina je pak ona koja brine da se stvari dogode i ne zaborave, što bi bio čest slučaj bez nje. Ona je  posljednji, ali ne i manje važan lik, koji LafTonicu omogućuje da povoljno i učinkovito povezuje istraživanje tržišta i  crowdfunding pomoću niza inovativnih algoritama i analize sadržaja. Od sada će autori koji žele producirati web serije/filmove moći dobiti povratne informacije njihove online publike i preciznu validaciju tržišnog potencijala, smjernice za poboljšanje, ali i listu ključnih riječi za ciljanje prave publike putem oglasa. Sve to dobit će prije negoli ulože hrpu truda, a sve kako on ne bi bio uzaludan.

S obzirom na to da su trenutno u finalizaciji pregovora s britanskim partnerima oko prve prodaje, to govori da su Ivan, Kristijan i Katarina dobitna kombinacija.

Međutim, za potpuni rasplet priče ipak ćete morati sačekati drugu sezonu!

LafTonic je tim četvrte generacije Startup Factory predakceleracijskog programa. Pod svjetlima reflektora pratite ih i bodrite 27. studenoga na Zagreb Connectu