Tvorac i mastermind koji stoji iza projekta i dežurni inženjer strojarstva, zagriženi je ronilac. Uzdrman novinskim člankom o propadanju Velikog koraljnog grebena zbog kiseljenja mora (do kojeg dolazi zbog pre velike koncentracije CO2 u zraku), odlučio je zloglasni CO2 izbaciti iz jednadžbe. Jer, Nemo, Dora i 5.500 vrsta drugih riba, puževa i koralja čekaju na njega!

Odlučan i sam biti promjena u svijetu, Marko je u potrazi za morskim biologom naišao na Ivu s kojom dijeli strast prema ronjenju. Kao drugi član NUotwo tima, Iva je ona koja mućka algice, a Gabriele onaj koji ovom projektu dodaje boju – grafički je dizajner i glavni estetičar ove priče.

Svojim nemarom gušimo planetu. Sve je više ustajalog, a sve manje svježeg zraka. Kao posljedicu imamo suočavanje s klimatskim promjenama, a među ostalim, uzrok njima je konstantno rastuća koncentracija CO2  u zraku. Tu nastupaju Marko i Iva koji spajaju biologiju i inženjerstvo. Uz podršku Startup Factorya stvorit će aktivne zidne panele koji upijaju CO2  iz okolnog zraka. Otprilike 1/3 CO2 koja se emitira u zrak, dolazi iz potrošnje sustava za hlađenje i grijanje, a ovaj uređaj u koštacu je upravo s tom problematikom – emisiju CO2 smanjuje redukcijom potrošnje sustava za hlađenje i grijanje. Osim toga smanjuju se troškovi grijanja i hlađenja unutar zgrade u kojoj su paneli postavljeni.  

Sudeći po direktivama EU, opasno nam se približavaju porezi na CO2, što ovom proizvodu učvršćuje potencijal koji je zagarantiran u više aspekata: održiv je i efikasan u upijanu CO2, štedi energiju jer zamjenjuje sustav hlađenja i grijanja u prostorijama, a sve to povlači i uštedu novca. Pozitivan utjecaj na okoliš i briga za svjetliju budućnost točka su na i, i zaokružuju ovu cijelu priču.

Priča je ovo o NUOTWO-nu, mladom timu kojem je stari Veliki koraljni greben zasigurno već sad zahvalan!