Adopto Tech d.o.o. (TalentLyft)

Ulica Ljudevita Posavskog 34 A

10000 Zagreb

Direktor
Mario Buntić

O TalentLyftu

TalentLyft je online alat (softver) za zapošljavanje koji pomaže poslodavcima pronaći, privući i odabrati najbolje kandidate za njihove otvorene pozicije te ubrzati i modernizirati cjelokupni proces zapošljavanja.

Zašto TalentLyft?

Stvorili smo TalentLyft kako bismo olakšati tvrtkama popunjavanje otvorenih pozicija kroz zapošljavanje najboljih talenta na jedan posve novi način!

 

Naša vizija je transformirati način na koji tvrtke zapošljavaju.

U današnje vrijeme, kada je konkurencija za talentima sve izraženija, poslodavci moraju početi prilagođavati svoje strategije akvizicije talenata stanju na tržištu rada.

 

Poslodavci koje žele ostati konkurentne na tržištu, moraju biti u stanju privući najbolje i najkvalitetnije ljude u svoju tvrtku - u bilo kojem trenutku.

Digitalizacija procesa zapošljavanja

Marketing, sales, development, i mnogi drugi odjeli već odavno su prošli kroz digitalnu revoluciju. A što je s HR-om?

 

Mnogi od poslova koje HR profesionalci obavljaju na dnevnoj bazi mogu se digitalizirati, automatizirati, pojednostaviti i optimizirati. Upravo to je jedan od ciljeva koje mi želimo postići TalentLyftom - eliminirati bespotrebne procese i omogućiti HRovcima da više vremena posvete kandidatima.

Drugačiji pristup zapošljavanju ljudske snage

Klasičnim, usudili bismo se reći i staromodnim, načinom zapošljavanja jednostavno više nije moguće pronaći i zaposliti najbolje kandidate.
Objavljivanje poslova na portale postalo je nedovoljno kada se radi o pronalaženju i zapošljavanju kvalitetne radne snage.
Poslodavci više ne mogu objaviti oglas za posao na portalima za oglašavanje poslova i očekivati da će se Vaš inbox jednostavno napuniti životopisima talenata.

 

Talenti danas imaju na raspolaganju čitav niz mogućnosti diljem svijeta, od kojih su udaljeni samo jedan klik mišem. Štoviše, ne trebaju ni napraviti taj jedan klik!
Regruteri ih sami svakodnevno kontaktiraju putem LinkedIna i natječu se u tome tko im može ponuditi bolju poziciju, plaću i uvjete rada.

 

Upravo zato, poslodavci koji žele privući, zaposliti i zadržati najkvalitentije i najkvalificiranije ljude, morate promijeniti način na koji pristupate zapošljavanju.

 

U današnje vrijeme potrebno je kontinuirano raditi na izgradnji odnosa s potencijalnim kandidatima te uvijek za sve ključne pozicije imati nekoga tko je spreman odmah se pridružiti Vašem timu.

Uspješni, moderni regruteri neprestano govore o poboljšanoj interakciji s kandidatima, iskustvu kandidata, boljoj analitici i regrutacijskom marketingu. S druge strane, postoje mnogi koji još uvijek nisu svjesni značenja i važnosti tih novih načina zapošljavanja.
Primjerice, mnogo tvrtki radi na identičan način kao i konkurencija, a očekuju drugačiji ishod. Objave oglas za posao na portalima za oglašavanje poslova kada traže novog člana tima, čekaju neko vrijeme dok ne pristigne zadovoljavajući broj prijava te onda odaberu najboljeg kandidata među prijavljenima.

U čemu mi pomažemo poslodavcima?

Najjednostavnije rečeno, mi poslodavcima pomažemo pronaći i privući talente te optimizirati njihov cijeli proces selekcije i zapošljavanja.

 

Na primjer, naši korisnici putem TalentLyft-a mogu izgraditi nove ili optimizirati postojeće stranice karijera koje im pomažu privući kvalitetnije ljude da se prijave na njihove otvorene pozicije.

 

Brend Poslodavca (Employer Brand) nešto je o čemu svim trenutno pričaju, a stranice karijera poslodavaca trebale bi biti odraz njihovog brenda, propozicijskih vrijednosti i organizacijske kulture.

 

Ovo su samo neki od razloga zašto se sve više poslodavaca posvećuje svom brendu i reputaciji kao poslodavca.

 • 75% današnjih kandidata istražuje ugled tvrtke i Brend Poslodavca prije nego li se odluči prijaviti za otvorenu poziciju?
 • 83% kandidata promijenilo bi posao i otišlo raditi u tvrtku koja ima pozitivniji brend od njihovog trenutnog poslodavca, uz istu kompenzaciju?
 • 69% kandidata ne bi prihvatilo posao u tvrtki s lošim ugledom čak i kada ne bi imali posao?

 

 

Osim stranice karijera, naši korisnici su putem TalentLyfta znatno unaprijedili proces i način na koji komuniciraju s kandidatima.

Istraživanja pokazuju da više od 60% kandidata ne dobije povratnu informaciju od poslodavca kada to očekuju. Poslodavci, na žalost, nisu svjesni toga koliko ovakav pristup narušava njihovu reputaciju.

 

Jedna od značajki TalentLyta koju korisnici najviše cijene je automatizacija i digitalizacija procesa na koje se prethodno gubilo jako puno vremena i resursa.

Korištenje emaila i excela još uvijek mnoge HR profesionalce koči u tome da posvete više vremena važnijim poslovima nego što je organizacija i administracija. Uz TalentLyft, neki od naših korisnika uspjeli su smanjiti sate provedene na administrativne poslove za čak 60%.  

Naš sustav za praćenje kandidata optimizira procese kao što je komunikacija s kandidatima, pregled profila kandidata, evaluacija i ocjenjivanje kandidata, dogovaranje intervjua, a sve to na jednom mjestu.

 

I na kraju, naši korisnici imaju mogućnost mjerenja svojih procesa i strategija. Imati uvid u to koliko su postojeće strategije produktivne i efikasne našim korisnicima omogućilo je da znatno unaprijede proces na koji zapošljavaju.

Podaci kao što su od kuda vam dolaze najbolji kandidati, koji kandidati najduže ostaju, koji zaposlenici preporučuju najbolje kandidate, koliko vam dana treba da nekoga zaposlite uvelike pomažu HRovcima unaprijediti svoje procese akvizicije talenata.

Long story short...ovo su naša četiri proizvoda:

 

 1. TalentLyft Source:
  Ubrzava i olakšava pronalazak talenata
 2. TalentLyft Engage:
  Unaprjeđuje komunikaciju s kandidatima
 3. TalentLyft Convert:
  Ističe brend poslodavca i privlači najbolje kandidate
 4. TalentLyft Track:
  Olakšava praćenje i upravljanje profilima kandidata, prijavama na poslove, procesom selekcije te mjeri učinkovitost procesa zapošljavanja

 

Što još radimo u zajednici?

Prije nego što smo uopće počeli aktivno prodavati naš proizvod, htjeli smo educirati tržište i ponuditi im kvalitetan, zanimljiv i koristan sadržaj. Tako je nastao naš HR blogu na hrvatskom i HR blog na engleskom jeziku.

Engleska verzija ovog bloga nedavno je proglašena jednim od vodećih HR blogova u svijetu!

 

Također volimo činiti posao HR profesionalaca lakšim, zato smo kreirali ove resurse za zapošljavanje.

 

Možete nas pratiti na društvenim mrežama na Twitteru, Facebooku, Instagramu i LinkedInu gdje redovito izvještavamo o najvećim najvećim trendovima, problemima i događanjima u industriji ljudskih resursa.

 

Nedavno smo počeli i održavati HR webinare, koje možete pogledati ovdje.

Začetnici smo i HR meetupa koji održavamo u Hrvatskoj ali i ostatku regije.

Planovi za budućnost

Što se tiče naših planova za budućnost, nastavljamo razvijati TalentLyft budno prateći sve trendove u području zapošljavanja.

Trenutno radimo na prikupljanju i agregiranju ogromnih količina podataka te razvijamo platformu za brz i efikasan pronalazak idealnih kandidata. Ideja je našim korisnicima omogućiti brz pronalazak potencijalnih kandidata s potrebnim vještinama. U sklopu ovog projekta primjenjujemo umjetnu inteligenciju, odnosno machine learning.

 

Za sada, većina naših HR korisnika je iz regije, a sljedeće idemo u osvajanje Amerike.

 

Kratko rečeno, krajnji cilj nam je proizvesti najintuitivniji, a najkompletniji softver za zapošljavanje u svijetu! Jako ambiciozno, ali definitivno nije nedostižno!

 

Zadovoljni korisnici

TalentLyft trenutno koristi preko 100 tvrtki iz čak 20 zemalja, a taj broj kontinuirano raste iz dana u dan.

 

Među našim zadovoljnim korisnicima nalaze se tvrtke različitih veličina iz različitih industrija i područja djelatnosti, poput Konzuma, Žita, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), Erste banke, Poliklinike Bagatin, Ralu Logistike, Q Software, Rimac Automoblili, Coadria, Nanobit, Foreo, M+ Grupe, itd.

 

Kako im je TalentLyft konkretno pomogao u procesu zapošljavanja?

 

Primjerica, Poliklinika Bagatin uštedjela je preko 50% vremena na regrutaciji otkad su počeli koristiti TalentLyft.

Tvrtka Rimac Automobili ubrzala je svoj regrutacijski process 3 puta otkad koristi TalentLyft.

Tvrtka Coadria je korištenjem TalentLyfta ubrzala i pojednostavila cijeli proces zapošljavanja te su skratili vrijeme potrebno za obavljanje administrativnih poslova za čak 60%.

Tvrtka Nanobit pomoću TalentLyfta izradila je nevjerojatne stranica karijera kojima je očarala kandidate.