ACT Grupa

Sjedište: Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec/Podružnica Zagreb: Avenija Dubrovnik 15/1 (ZICER)

Direktor
Stjepan Mikec

ACT Grupa je zajednica stvaratelja promjena koja jača ekosustav impact ekonomije u Hrvatskoj i regiji srednje i istočne Europe. Kroz strukturirane i korisnicima prilagođene programe potpore  fokusirane na edukaciju, umrežavanje i financijsku podršku, omogućavamo brzi rast poduzeća s pozitivnim društvenim utjecajem. Povećavamo društveni utjecaj i investitora i poduzetnika.

 

Mi radnici i radnice ACT Grupe njegujemo sljedeće trajne vrijednosti koje se oslikavaju i u metodama rada organizacije: osobna odgovornost, otvorenost, participativnost, solidarnost, suradnja i transparentnost.

Vizija ACT Grupe je ekosustav koji omogućuje brzi rast poduzećima s društvenim utjecajem. Naše korisnike želimo potaknuti da budu inovativni, da razmišljaju van okvira, da budu fokusirani i ustrajni, da brinu za ljude, za svoj tim, da njeguju pitanje zašto rade poduzetnički pothvat, imaju jaki utjecaj i agilni proaktivni pristup, da budu spremni na neuspjeh kao način učenja.

 

ACT Grupa je dobitnica više domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja te članica nekoliko europskih i globalnih mreža za podršku društvenim i impact poduzećima. 

 

Razvoj i utjecaj ACT Grupe tijekom (prvih) 15 godina djelovanja opisuje knjiga “Pank poduzetnici”, autora Roberta Posavca - prva hrvatska knjiga o društvenoj ekonomiji, razvoju neprofitnih poduzeća te profitnih poduzeća sa snažnim društvenim utjecajem. Priča donosi trenutke uspjeha i ponosa, ali i niz događaja koji se nisu trebali dogoditi, no koji vjerno i otvoreno govore o pogreškama do kojih može doći u poslovanju, posebno upravljanju.